Home

Reacties uitgeschakeld voor Home

 

Wij heten u van harte welkom op de website van de Watersport Vereniging Nigtevecht met zijn jachthaven aan een prachtig stukje Vecht.

De jachthaven Nigtevecht algemene informatie.

Deze jachthaven biedt plaats aan zowel kleine bootjes als grotere motor- c.q. zeiljachten. Alle 41 plaatsen binnen de havenkom zijn uitsluitend bestemd voor de leden van de WSV Nigtevecht. Alleen inwoners van Nigtevecht kunnen lid worden van de vereniging. Aanmelden als lid via e-mail adres: info@wsvnigtevecht.nl.

Tevens heeft deze haven een kano-steiger die uitsluitend bestemd is voor het kortstondig afmeren van kano’s en roeiboten. Het is niet toegestaan af te meren aan de kano steiger voor verblijf. De kano steiger is hiervoor niet geschikt.

Speciale informatie voor passanten:

De Nigtevechste brug wordt lokaal bediend. Aanvraag brug 06 – 51205038.

De haven beschikt over een milieu servicepunt met zelfbediening (schuif zelf het rolluik omhoog) op de buitensteiger, alwaar de vuilwatertank kan worden leeggezogen evenals af te voeren bilgewater. Wij verzoeken passanten na gebruik van deze faciliteit de plek met de boot direct weer vrij te maken. Water en stroom zijn op de steigers aanwezig. Er zijn geen verblijfsvoorzieningen zoals douches, toilet. Er kan ook geen geen brandstof getankt worden.

De haven is in principe alleen toegankelijk voor ligplaatshouders en kanoërs. Vrije boxen (met groen bordje in de box aangegeven) kunnen benut worden door passanten. De steigers zijn bereikbaar voor minder valide leden en/of passanten. Er bevinden zich geen trappen of opstapjes op de steiger, met uitzondering van de 2 treden naar de kano-steiger.

 Tarieven:

TARIEF WATER: € 1,00 per 100 liter – af te rekenen met de havenmeester, of via enveloppe in de brievenbus bij de ingang.

Havengeld graag betalen met PIN.

 • Passanten kunnen langs de lange buitensteiger nabij de brug afmeren waar plaats is voor maximaal 4 jachten van gemiddelde lengte (8 tot 15 meter, lengte van 23m kan ook). Buiten de tijden 10:00 en 16:00 uur kan er ook voor het milieu servicepunt afgemeerd worden.
 • De WSV heeft géén wc en douches.
 • De haven is voorzien van Wifi, vraag de havenmeester naar het wachtwoord en log in op WSV guest.
 • Er is geen brandstof verkrijgbaar bij ons. De meest nabije tankmogelijkheden zijn: Muiden, bij Jachthaven Stichting Muiden, als u de sluis in Muiden uitkomt kunt u aan stuurboordzijde tanken. Openingstijden: 8.00-20.00 uur Amsterdam-Zeeburg, bij Holland Sport Boat Centre, Zuiderzeeweg 2. Openingstijden tijdens het vaarseizoen: 8.30-17.30 uur. Maarssen, in de Vecht bij “Boei 26”, Straatweg 26.Openingstijden: niet bekend.
 • Het milieu servicepunt heeft zelfbediening. Het rolluik dient u zelf omhoog te doen. Pompen afvalwater kost € 0,50 en oliehoudend water pompen kost  €2,00.
 • De stroompunten zijn verdeeld over de steiger en hebben het gehele jaar spanning.
 • Water is verkrijgbaar vlakbij de ingang van de haven (alleen buiten de vorstperiodes), afrekenen met de havenmeester of via enveloppe in de brievenbus bij de ingang: €1- per 100 liter. U kunt alleen aanleggen om water te tanken, dit is geen ligplaats u mag hier niet blijven liggen!
 • Reserveren van een ligplaats is niet mogelijk! Ligplaats in volgorde van binnenkomst. Bij volte (dit komt zelden voor) dient men langszij dubbel afmeren te gedogen. Dit is vastgelegd in het Binnenvaart Politie Regelement (BPR): Artikel 7.09. Als u genoegen neemt met dubbel-liggen is er bijna altijd wel een plekje te vinden.
 • Indien de havenmeester niet langs komt, of u bent afwezig, of u arriveert laat, dan kunt u het havengeld, (zie TARIEVEN) in een envelop doen en deze in de brievenbus bij de ingang van de jachthaven stoppen.
 • Supermarkt: Dorpswinkel Nigtevecht, Klein Muiden 54, 1393 RL Nigtevecht. Telefoon: 0294-317907. Openingstijden: Maandag tot vrijdag, van 08.30 tot 18.00, Zaterdag van 08.30 tot 16.00.
 • Eetcafé de Waterkant, Dorpsstraat 100, 1393 NK Nigtevecht. Maandag gesloten.

RESERVEREN: Er kunnen geen ligplaatsen vooraf worden gereserveerd. Informatie betreffende de beschikbaarheid van ligplaatsen kan telefonisch worden opgevraagd bij de havenmeester: 06 44244927.

HET IS VERBODEN te vissen, te zwemmen én te barbecueën in de jachthaven.

■Voor informatie over de jachthaven zie PLATTEGROND JACHTHAVEN
■Voor informatie omtrent een ligplaats zie CONTACT.
 
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.